Forest header image

Symfony Finland
Random things on PHP, Symfony and web development

Symfony koulutus ja itseopiskelu

Symfony on PHP sovelluskehys (framework), joka on erittäin suosittu maailmanlaajuisesti. Järjestelmää ladattiin vuonna 2015 yli miljoona latausta joka kuukausi. Tämä ja yli 300 000 kehittäjän verkosto takaa että Symfony tulee pysymään relevanttina myös jatkossa.

Symfony on terminä hieman hankala, sillä monoliittisen sovelluskehyksen sijaan se on kokoelma yksittäisiä komponentteja sekä niistä koostettu sovelluskehys. Lisäksi monet järjestelmät, kuten Drupal ja Laravel, käyttävät osia Symfonystä.

Suomessa Symfony sovelluskehys on ollut laajalti käytössä jo yli kymmenen vuotta, mutta Drupalin ja Laravelin kaltaiset johdannaiset ovat lisänneet sen suosiota entisestään. Symfonyn koulutusta ei Suomessa ei järjestetä kovinkaan järjestelmällisesti avointen kurssien muodossa.

Oppiminen tapahtuu pitkälti työn ohessa, kehittäjien kesken ja virheistä oppimalla. Virheistä oppii, mutta tämä ei silti ole tehokkain tapa. Aika on rahaa ja usein kannattaisikin ammentaa muiden kokemuksista sen sijaan että kaikki opitaan kantapään kautta.

Symfony koulutusta järjestävät tarvittaessa varmasti ainakin eZ Systems, Fraktio, Malloc ja W3 Group. Tarvittaessa voitte olla yhteydessä vaikkapa kommenttikentän kautta niin voidaan avoimesti selvittää mikä olisi teille tehokkain tapa syventää Symfony-osaamista.

Lue lisää Symfonystä:


Written by Jani Tarvainen on Tuesday March 22, 2016
Permalink - Tags: symfony, suomi, koulutus, opiskelu, kurssi

« Personointi ja sisällönhallintajärjestelmät - SEO / Hakukoneoptimointi Venäjällä ja Kiinassa »