Forest header image

Symfony Finland
Random things on PHP, Symfony and web development

SEO / Hakukoneoptimointi Venäjällä ja Kiinassa

Hakukoneoptimointi, eli SEO (Search Engine Optimisation) on laajalti käytetty internetmarkkinoinnin tekniikka. Tarkoituksena on nostaa luontaisia hakutuloksia parantamalla sisällön laatua ja sivuston teknistä toteusta. Tämä siis eroaa hakukonemarkkinoinnista, jossa maksetaan hakukoneelle (esim Google ja Bing) rahaa mainosten näyttämisestä.

Maailman markkinajohtaja hakukoneissa on Google ja suurin osa hakukoneoptimoinnin ja internet markkinoinnin panostuksista ylipäätään painottuu sen ympärille. On kuitenkin hyvä tietää, että laajoilla markkinoilla Venäjällä ja Kiinassa markkinat ovat jakautuneet eri tavalla.

Venäjällä hakukoneiden markkinajohtaja on Yandex. Tämä alunperin hakukoneisiin keskittynyt yritys on laajentanut myös sähköpostiin ja muihin vastaaviin palveluihin kuin länsimaiset Google ja Microsoft.

Kiinassa Google on täysin saavuttamattomissa. Maan internet liikennettä suodatetaan ja Google on yksi palveluista, joihin pääsyä on rajoitettu. Tämä on johtanut markkinalle keskittymiseen Kiinalaiselle Baidu hakukoneelle.

Sekä Yandex että Baidu ovat siis omilla markkina-alueillaan tärkeitä toimijoita. Mikäli hakuatte saada hyvän näkyvyyden sivustollenne Venäjän ja/tai Kiinan markkinoilla, on tärkeää saada tietoa asiantuntijoilta jotka tuntevat nämä markkinat.

Useimmiten tämän osaa parhaiten paikallinen markkinointiin erikoistunut toimisto, mutta luotettavan kumppanin löytäminen voi olla haastavaa. Etenkin kun jopa Suomessa osa hakukoneoptimoinnin yrityksistä on tarjoomaltaan epäselvä ja tulosten todentaminen voi olla todella haastavaa.


Written by Jani Tarvainen on Monday May 30, 2016
Permalink -

« Symfony koulutus ja itseopiskelu - Mikä on GraphQL ja miten se eroaa REST-rajapinnoista (API)? »