Forest header image

Symfony Finland
Random things on PHP, Symfony and web development

WordPress, Drupal ja eZ Publish sisältömigraatiot

Sisältöä voi siirtää koneellisesti eri sisällönhallintajärjestelmien välillä. Sisältöä voidaan siirtää automaattisesti vaikkapa Drupalista WordPressiin tai WordPressistä eZ Publishiin (nykyään eZ Platform). Näitä kutsutaan sisältömigraatioiksi ja mikäli sinulla on tarvetta automaattiseen sisällön siirtoon, niin tarvitset siihen osaavan kumppanin.


Written by Jani Tarvainen on Monday August 24, 2015
Permalink -


Symfony ja sisällönhallinta: Vertailussa Drupal 8, eZ Platform ja Bolt CMS

Jos työskentelet PHP-kielellä kirjoitettujen sisällönhallinnan työkalujen parissa, olet varmaankin kuullut Symfonystä. Vaikka se on vain osa laajempaa PHP:n renessanssia, on se tätä edustavana brändinä tutuin sekä kehittäjille, että liiketoiminnan edustajille.

Symfonyn käyttäminen on käsitteenä kuitenkin melko epäselvä eikä aivan yksioikoinen. Tässä artikkelissa tutustutaan kuinka kolme eri PHP sisällönhallintajärjestelmää on ottanut Symfonyn käyttöön. Tarkoitus ei ole verrata järjestelmien ominaisuuksia tai markkinaosuuksia.


Written by Jani Tarvainen on Thursday August 6, 2015
Permalink -

Opiskele Symfonyn käyttöä vaiheittain

Symfony sovelluskehys on laaja alusta sovellusten kehitykseen. Jos sinulla on siitä kokemusta, niin sen käyttö on loogista ja suoraviivaista. Kukaan ei kuitenkaan ole seppä syntyessään. Symfony yhteisö tarjoaa hyvät työkalut ohjelmoinnin opiskelemiseen. Tässä on yksi ehdotus kuinka opiskella Symfonyn käyttöä.


Written by Jani Tarvainen on Thursday August 6, 2015
Permalink -

Mikä on Symfony ja kuka sitä käyttää Suomessa?

Symfony on termi joka liittyy ohjelmistokehitykseen PHP-kielellä. Symfony on sarja komponentteja sekä sovelluskehys PHP-ohjelmoinnin tueksi. Symfony on avointa lähdekoodia ja lisensoitu MIT linsenssillä.


Written by Jani Tarvainen on Sunday August 2, 2015
Permalink -