Header image

Symfony Finland
Random things on PHP, Symfony and web development

Uusi Subaru Forester esitelty: Myyntiin 2018, myös hybridi-malli tulossa

Subaru on esitellyt viidennen sukupolven Forester crossoverinsa New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä Maaliskuussa 2018. Mallivuoden 2019 Subaru Forester perustuu uuteen Subaru Global Platform -pohjalevyyn. Auto näyttää tutulta, mutta on täysin uusittu.

Viimeisimmän sukupolven Foresterissa on vapaastihengittävä 2,5 litran boxer bensiinimoottori yhdistettynä CVT automaattivaihteistoon. Moottori on uutta suunnittelua ja tuottaa 182 hevosvoimaa (136 kW) ja 239 Newtonmetriä vääntöä. Ahtamattomassa moottorissa on nyt polttoaineen suorasuihkkutus ja aktiivinen venttiiliohjaus. Maantiekulutukseksi luvataan 7.1 l/100km.

Subaru XV, ja uusi sen isoveli Forester jakavat saman SGP-pohjalevyn. Symmetrinen neliveto on Subarun tapaan vakiona kaikissa malleissa ja pienemmästä XV (Amerikassa Crosstrek) mallista tuttu EyeSight härjestelmä tulee myös kaikkien mukana. Uusimman sukupolven EyeSight seuraa nyt myös kuljettajan tilaa auton sisällä.

Vuoden 2019 vuosimallin Subaru Forester tulee myyntiin Yhdysvalloissa tämän syksyllä 2018. Mallistossa ei enää ole Forester XT:n kaltaista turbomoottoria. Myös Dieseliä ei näillä näkymin ole tulossa. Ainakin yhdysvalloissa tulee kuitenkin myyntiin ladattava plugin-hybridi -malli. Hybridin sähkötekniikka tulee Toyotalta, joten sen pitäisi olla luotettavaa.

Tarkkaa tietoa siitä, koska uusi Subaru Forester tulee myyntiin Suomessa ei ole julkaistu. USA on Subarun suurin markkina ja onkin oletettavaa, että malli tulee myyntiin Suomessa vasta 2019 aikana. Euroopan ensiesittely saattaa tapahtua esimerkiksi Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa.

Hinnat ovat myös auki, mutta ainakin Subaru XV:n uudistuessa SGP pohjalevyyn, nousivat hinnat kautta linjan. Toki vastineeksi saa automaatilla varustetun nelivedon kattavilla turva- ja mukavuusvarusteilla.

Subaru Forester 2019 video


Written by Jani Tarvainen on Saturday March 31, 2018
Permalink -

Leave a comment

comments powered by Disqus

« Halvin ja paras kännykän dataliittymä USA:n matkalle -