Forest header image

Symfony Finland
Random things on PHP, Symfony and web development

Leirillä tyhmyys tiivistyy

Kävin vuonna 2015 eri julkaisujärjestelmään keskittyneessä tapahtumassa: toukokuussa WordCamp Finlandissa, elokuussa eZ Summer Campissa ja syyskuussa DrupalConissa ja kaiken kukkuraksi vielä DrupalCampissa.

Jokaisessa tapahtumassa silmiin pistävää oli joukkohypnoosin kaltainen tila, jossa omaa järjestelmää pidettiin parhaana ja muille naureskeltiin hyväntuulisesti. Elettiin mukavasti omassa pisarassa ja taputeltiin tovereita selkään.

Vaikka onkin täysin ymmärrettävää että kyseisissä tapahtumissa keskitytään omaan valintaan ja opitaan siitä lisää. Etenkin jos työnantaja tai oma yritys on niin sanotusti all-in vaikkapa Drupalissa. On silti mielestäni melko rajoittavaa seurata ainoastaan oman leirin tapahtumia.

Vaikka itse olenkin viime vuodet keskittynyt yhteen tuotteeseen, olen silti pitänyt tuntuman myös kilpaileviin järjestelmiin. Olen pystynyt ammentamaan tästä lisää ymmärrystä mihin markkina on menossa ja miten asiat muualla tehdään.

Myönnetään että minulla ei ole tehokkain mahdollinen Drupal- tai WordPress-rutiini enkä pysty millään tavalla kilpailemaan saittien paalaamisessa niihin erikoistuneiden tekijöiden kanssa. Kumpikin näistä järjestelmistä on kuitenkin vuosien varrella kehittynyt peruskonseptiltaan hämmästyttävän vähän, joten kärryillä pysyminen on ollut kohtuullisen helppoa.

Suosittelisinkin siis itse jokaiselle Drupal- tai WordPress-kehittäjille kokeilemaan vapaasti "sitä toista" tai sitten vaikkapa Bolt CMS:ää tai LAMP-maailman ulkopuolelta vaikkapa Django CMS:ää tai JavaScript-maailmasta Relaxia. Tai jos ei muuta niin tsekkailkaa isommista tapahtumista jotakin Youtube-videoita.

Tämä pieni vaiva voipi pelastaa sinut typeriltä lauseilta kuten "Höhö, ei WordPressillä voi tehdä monikielistä multisaittia", "Peehoopee on kuallu, WP vaihtoi javaskriptiin", "Drupal 8 on parasta sitten valmiiksi viipaloidun leivän" ja "Ei Javaa kukaan käytä". Älä ole nolojen tilanteiden mies!

Toki ihan vastaavasti vaikkapa JavaScript piireissä tapitetaan sokeasti sitä omaa asynkronista napaa ja onanoidaan generaattorien äärellä.


Written by Jani Tarvainen on Sunday January 31, 2016
Permalink - Tags: wordpress, drupal, cms

« Adaptiivinen sisältö, tuotesuositukset, verkkokaupat ja sisällönhallintajärjestelmät (CMS) - Personointi ja sisällönhallintajärjestelmät »