Forest header image

Symfony Finland
Random things on PHP, Symfony and web development

Drupal 8 ja sisällönhallinta

Drupal on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä. Sen versiota 8 on työstetty pitkään. Se julkaistaan vihdoin marraskuun 19. päivä 2015.

Drupal on monipuolinen järjestelmä ja tuore versio tuo siihen useita teknisiä parannuksia. Parempi tuki monikielisten sivustojen rakentamiseen, paremmat kehittäjätyökalut ja kattava REST-rajapinta ovat vain muutama esimerkki parannuksista.

Drupal on perinteistesti keskittynyt hyvin vahvasti omaan tapaan tehdä asioitaan. Kehittäjistä onkin helposti kasvanut PHP-kehittäjien sijaan Drupal-kehittäjiä. Tämä pätee pitkälti myös esimerkiksi jQuery tai Angular kirjastoihin selainpuolelta, on monia jQuery ja Angular kehittäjiä jotka eivät tiedä kovinkaan syvällisesti JavaScript-kehityksestä.

Drupal 8 on yhä Drupal, mutta on harppaus pois Drupal-keskeisyydestä. Se käyttää hyväksi useita jaettuja komponentteja ja mahdollistaa kehittäjien siirtymisen myös eri sisällönhallintajärjestelmien välillä. Muita Symfony komponentteja käyttäviä sisällönhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi Bolt, Grav, eZ Platform ja PageKit.


Written by Jani Tarvainen on Wednesday November 18, 2015
Permalink - Tags: drupal, symfony, php

« Onko WordPressin teknisellä velalla merkitystä? - WordPressin tulevaisuus on Calypso ja JavaScript »